POSEM A LA TEVA DISPOSICIÓ UN ESPAIS ON PODRÀS GAUDIR D'ACTIVITATS PER MANTENIR I RECUPERAR L'ENERGIA, L'EQUILIBRI FÍSIC, MENTAL I EMOCIONAL.
UN ESPAI I UN TEMPS PERQUÈ T'AJUDIN A GESTIONAR I A POTENCIAR LA TEVA VIDA AMB MÉS CLAREDAT

Segueix-nos a Facebook

ASSEOSSORAMENT DIETÈTIC


La relació entre l’alimentació i la salut és tan antiga com l’home. El 98% de la matèria que forma el nostre cos es renova cada any i surt dels aliments que mengem.

Definim dieta com el pla nutricional que ha de seguir una persona per estar correctament nodrida. L’objectiu fonamental de la dieta és cobrir les necessitats nutricionals de la persona, evitant el risc de malnutricions per ingestes o per hàbits inadequats. 

No hi ha dubte que la dieta ha estat i segueix estant el més important dels factors determinants de la salut. La dieta hauria de ser sana i equilibrada, o dit d'altra manera: si la dieta és equilibrada ens hauria de proporcionar salut.

La dieta ha d’elaborar-se amb aliments sans en proporcions adequades i amb la varietat suficient perquè no hi falti cap nutrient, i després adaptar-la a les necessitats particulars. 

Des de la industrialització hi ha hagut un canvi dietètic brutal. S'ha passat de no tenir aliments a tenir-los tots, però molts no són naturals. I estem a l'era de l’home consumista, que deixa de tenir gana per començar a patir excessos que el porten a desenvolupar les malalties més comuns de la nostra societat: diabetes, hipertensió, excés de colesterol, obesitat, problemes cardiovasculars, etc.

De vegades, amb un canvi de dieta adequat algunes malalties poden remetre, i sempre, una dieta adequada reforçarà qualsevol tractament i ajudarà en la millora de qualsevol malaltia.

Isabel Albiñana Gordón
Tècnic Superior en Dietètica. 
Formació en alimentació naturista i dietètica oriental
Profesora de cuina natural i energètica.